Száz nap közösségi tánc

A hollywoodi B-kategóriás celebek közül ha valaki, hát Kirstie Alley tudja, hogy mennyire ciki címlapra kerülni: főleg, ha az adott sztárocska nem a fotósok-stylistok kezei közül kerül ki, hanem paparazzók követik kárörömmel.

Nem ugrik be, ki Kirstie Alley? Sebaj. Huszonhárom éve ő volt a Nicsak, ki beszél-filmek cuki bébijének anyukája.

Aztán, ha nem is tűnt el teljesen a süllyesztőben, a renoméja alaposan megcsappant, a mozifilmes karrierből előbb tévés karrier, majd maradványérték lett. Az utóbbi években pedig a hírek körülbelül arról szóltak, hogy szegény épp most bálnányi, vagy kétbálnányi, vagy félbálnányi. Hogy épp milyen edzővel és módszerrel igyekszik lefogyni, majd épp elhagyta magát és visszaszedte az egészet.

Tavaly feltűnt - sőt második lett - az amerikai sztártáncikálós vetélkedőben (meg szert tett valami csodadiétaszerre, de ez offtopic). Egyelőre úgy tűnik, hogy sikerrel leadott tartósan fél mázsát, mindeközben táncmániás lett, a műsorral pedig a jó értelemben is visszakerült a köztudatba. Január elsejével az új év jegyében meghirdette "Száz nap tánc" programját (100 Days of Dance), melynek keretében száz napon keresztül mindennap feltölt magáról (és alkalmi celebritás táncpartnereiről) újabb és újabb motiváló videókat az oldalra. Nem csupán arra buzdít mindenkit, hogy vele együtt napi fél órát táncoljon és mozogjon, de közösségi jelleggel csatlakozni is lehet a programhoz: pl. a saját videók beküldői közül kiválasztják a hét sztárját, szóval összességében jópofa kezdeményezés, és mint tudjuk, a közösségi szellemnek jelentős motiváló ereje van. 


A második napi videóért katt a képre. Óvatosan, olyan "amerikai" :)

Én speciel kíváncsi leszek a fejleményekre, és maga az ötlet szerintem kiváló. Ha valaki az aktuális médiafigyelmet kihasználva ilyesmire fordítja a közismertségét, mindenképp dicsérendő - inkább erről írjanak, mint a plusz-mínusz kilóiról. Maga a módszer pedig épp ideális arra, hogy az újévi fogadalmak kapcsán a "régi" agyi mintákat felülírjuk, azaz addig ismételjük az "újdonságot" (legyen az fél óra tánc, fél óra kocogás), mígnem berögződés lesz belőle.

Szóval, aki úgy érzi, hogy a tánc lehet az a kulcs, amivel mozgásra veszi rá magát, ezt a weboldalt nézegesse mindennap: http://www.100daysofdance.com Remélem, minél többen csatlakoznak Kirstie-hez világszerte! Tudjátok, mindenkire vár az Igazi, csak fel kell kelni a fotelból, és rá kell találni.

Ha nem akarsz lemaradni a következő posztról, itt kérj értesítést:

 

2012.01.03. 10:00 - Szöszkeboszi

Címkék: celeb videó tánc sajtótermés

6 komment



süti beállítások módosítása