A precízióról

Amit nagyon szeretek a Pilatesben, az az, hogy a precíz mozgás gyönyörű mozdulatsorokban tetőzik. (Ja, ha nem szóltam volna, megint Pilateses poszt jön, és megint elcsöpögök rajta, igen, szívem kicsi mazsolája a Pilates, ez van.)

 Az oktató minden egyes gyakorlatnál rojtosra beszéli a száját, hogy mire kell odafigyelni, mit hogy tartsál - eredendően nem az oktató tehet róla, a természet osztott ki nekünk ennyi testrészt :) - és példának okáért a lábkörzés nem arról szól, hogy valahogy valamilyen úton-módon megköröztetjük a lábunkat, és ebben segítségünkre vannak a comb és fenék izmai, hanem arról, hogy a láb teljes felszereltségét bevetjük annak érdekében, hogy (a) combtőtől lábujjig minél megnyújtottabb izmokkal és szalagokkal (b) minél hatékonyabb izommunkával (c) kooperációban a csípőízülettel (d) megfeszített hasizmokkal széééééép laaaaassssssan kííííííméletlenül végigdolgoztatjuk a legkritikusabb részeinket. Nem elhanyagolható mellékhatásként a megrövidült szalagokat reparáljuk, és a leglestrapáltabb ízületünk evör, a csípőízület új erőre kap. (Most idegondoltam kedvenc anatómiai kiselőadásomat az ízületek működéséről, de ezt majd legközelebb.)

Hogy örvendjetek, van videó is, lábfetisiszták előnyben.

Disclaimer: igenis ennél sokkal több mindent mondok el a lábkörzés közbeni testtartásról, csak épp a videó megelőző perceiben teszem, ahol épp elmegy egy repülő aztán meg egy tehervonat, ezért azt kivágtam, és tudom, hogy ez kifogásnak hangzik, de true story. Tényleg.

Ha nem akarsz lemaradni a következő posztról, itt kérj értesítést:

 

2010.06.26. 21:51 - Szöszkeboszi

Címkék: videó gyakorlat fenék comb mijazapilates

komment



süti beállítások módosítása