Poronty-post

[spoiler alert: a bejegyzés végén gyerek születik]

Minden Pilates órámat imádom, és bármily csöpögősen hangzik is, a Pilates oktató fő jutalma a sok mosolygó arc az óra végén, de a szívem legcsücske a várandós kismamák. Elmondom, miért.

Egy áldatlan állapotban levő, többé-kevésbé egészséges felnőtt számára ma már a lehetőségek tárháza végtelen, ha mozgásról van szó. Még a leglustább, legspagettibb állóképességű egyén is találni fog magának megfelelő mozgásformát maximum három sarok távolságra, ha rájön az ingerencia. Lehet, hogy csak a nyaka lesz másnap izomlázas a pingpongtól, de már úgy érezheti, tett valamit a fitt létért.

Az áldott állapotú hölgy ezzel szemben ki van szolgáltatva az elemeknek. Ha épp nem a reggeli kering még délután is a környéken, akkor fáj a hát, apjuk örömére samantha fox-i idomokat vett magára a felsőtest, és még egy jót step-aerobikozni sem lehet, mert leszakadhat a placenta... és még kétezer jelben mutatkozik meg, hogy milyen mellékhatásai vannak az örömteli állapotnak. A várandós kismamák a leghálásabb közönség, akikhez valaha szerencsém volt, mert triplán örülnek: egyáltalán a várandós torna lehetőségének, a fizikai tünetek enyhítésének, és a lelki wellnessnek.

Sokan ódzkodnak a hasizom és általában a törzs izmainak használatától a várandósság alatt. Namármost, kettő dologba kérnék belegondolni. Egy. Melyek azok az izmok, amelyekkel melózni kell azon, hogy a kis alien a világunkra jöjjön? Naugye. Kettő. Mely izmok helyén levő zsírréteget utálják magukon a frissen szült anyukák*? Újfent naugye. Bónusz kérdés: mekkora szerepe van a jól kontrollált légzésnek a szülés során? (Képzeljük ide a naugyé-t.)

HA az orvos mindent rendben levőnek talál, és HA szakképzett várandós Pilates oktatót talál a leendő anyuka, akkor bátran belevághat abba a mozgásba, amely gyakorlatilag a szülőszobáig végigkíséri - és lehetőleg az áldásos hatásait ott is, és a későbbi regenerálódási időszakban is tapasztalni fogja. Babára fel!

Sarah Michelle Gellar Pilates órára tart, 2009

* Beugratós kérdés. Minden válasz helyes.

Ha nem akarsz lemaradni a következő posztról, itt kérj értesítést:

 

2010.06.01. 00:24 - Szöszkeboszi

Címkék: celeb áldott állapot

2 komment



süti beállítások módosítása