Rúdtánc az Úr dicsőségére

Texas megítélése még amerikai viszonyok közepette is kábé a viccbeli Mórickáéhoz hasonló. Olajmezők, tehéncsordák, és egyszerűen furcsán gondolkodó emberek. A brittudósok után a második helyre szorulnak ugyan azon a bizonyos képzeletbeli dobogón, de éppcsakhogy.
 
Szóval valahol Texasban - mert hol másutt - jött egy hívő rúdtáncoktatónak az ötlet, hogy az Úr dicsőségére minden hónap első vasárnapján keresztény rúdtáncórát tart a derék lányoknak és asszonyoknak, akik a legártalmatlanabb módon és céllal, teljesen aszexuális célzattal, csupán áhítattól vezérelve követik a bibliai irányelveket. A Zsoltárok könyve ugyanis a táncot felettébb Istennek tetszőnek nyilvánítja: "Dicsérjék az ő nevét tánczczal; dobbal és hárfával zengjenek néki" - hárfát manapság nehéz fellelni az egyszerű halandónak, a dob átment más műfajba, de az előírásból a tánc megoldható.
 
A spirituális elmélyülésnek természetesen templomi zene szolgál alapul. A kereszténységet és modernitást talán első látásra szokatlan módon próbálják ötvözni a hívek, de az eset nem egyedülálló - a hírek szeint Memphisben zumbaórát, Richmondban pedig hastáncot tartanak az egyházközségekben. A vallási vezetők által jóváhagyott mozgásformák még a futás, kocogás, aerobik és jóga.
 
"Az Úr adta a testünket, ez a mi templomunk, és vigyáznunk kell rá." - nyilatkozta a jó keresztény rúdtáncoktató. És amúgy - ezt kéretik elismerni - milyen igaza van. 

Ha nem akarsz lemaradni a következő posztról, itt kérj értesítést:

 

2011.06.20. 22:08 - Szöszkeboszi

Címkék: csajos have fun erotikustánc sajtótermés

4 komment



süti beállítások módosítása