Miért utálom Pippa seggét?

Pippa Middleton hátsója jött, látott és győzött. Több mint egy hónapja tart a diadalmenete, és ha elég ügyesen játssza ki a lapjait, tíz év múlva ugyanúgy dekádot ünnepelhet, mint Paris Hilton a szexvideójáét a napokban (CNN talkshow keretében, eskü. Mrs Hilton külön könnyzacskókat plasztikáztatott az alkalomra.)
Na de a monarchiaközeli hátsónál maradva, a seggel önmagában nincs baj. A baj ott kezdődik, hogy olyan ez, mint a király új ruhája. Mindenki látni akarja, mert a többiek látni vélik, holott a közvetítésen egy ápol es eltakar szabású ruhában az látszik, hogy van ott egy popsi. Nem deszka, nem koffer, popsi. Halelluja. Látjátok feleim szümtükkel. Na de valóban látjátok?


Pilates oktatóként örülhettem volna az ingyenreklámnak, amikor három héttel később kitört a "Pippa segge a Pilatestől ilyen" bréking. Addigra már ezt tudtam, mert a hölgy ide jár, es ajánlót is írt a stúdió weboldalára (még a világhírre nevezett hátsófertály időszak előtt). Riszpekt a kolleginának, hogy azóta sem került ki a Pippasegg-gyár felirat a főoldalra.
Aztán persze jól értesültek tudni vélik, hogy a királyi sógornő fut, jógázik, teniszezik, triatlonozik... és Ügyet csinál belőle a Csodagyár, hogy valaki huszonévesen, józan esze teljes birtokában - kapaszkodjatok meg! - sportol. Döbbenetes.
Túl egyszerű képlet lenne, hogy állíttassék követendő példakép a népek elé. Neeem. A tabloidoknak sikerült antropomorfizálni egy feneket, ami lehet akár kicsit löttyedt, kicsit körte, kicsit felemás, kicsit narancsbőrös: bármilyen, amit kritikusan kiszúrunk magunkon a tükörrel kettecskén, kajánul a strandon végigvonagló random plázacicán, vagy kárörvendőn a szenzációs módon megszellőztetett retusálás nélküli playmate-fenekeken. De egy Alexander McQueen-ruha, az mindent eltakar, és érdekes módon csak azt sejteti, amit mindenki látni akar: a csodamódszert az álomalakra. Pippa segge nem egy túlhype-olt testrész, hanem minden lusta nő délibábja, aki a Szent Grált keresi (gyorsan és azonnal); és minden papucs férfi menekülő fantáziája, aki nem mer ajándékba adni egy fitneszbérletet terebélyesedő asszonyának.

Holott az ifjabbik Middleton lány, a hús-vér nő semmi extrát nem csinál, csak sportol. És a tükörrel kettecskén neki is megvannak a saját kis elégedetlen-kritikus pillanatai, azt akármibe lefogadom. De a popsija mindaddig talmi sztár marad, amíg a külcsínmániásoknak a gyors megoldás kell, és nem a tartós egészség. Pippa seggét azért utálom, amit képvisel: a buta, mozdulni képtelen néptömegeket, akik az arcukba tolt megoldásra várnak, és nem vállalják fel a saját útjukat. Pedig a sportban nincs egy és üdvözítő módszer. De a sport maga az egy és üdvözítő módszer. Pippa ezt - úgy sejtem - tudja. Azok vajon tudják, akik a hátsójáról szóló cikkekre kattintanak...?

Ha nem akarsz lemaradni a következő posztról, itt kérj értesítést:

 

2011.06.07. 09:00 - Szöszkeboszi

Címkék: vélemény gossip

65 komment



süti beállítások módosítása