Madár jellegű ital

Hivatalos felmérések szerint is többségünk imádja a vaníliás tejben kifőzött tojásfehérje-pamacsokat, alácsurgatva a tojássárgájával felfőzött sűrű tejöntetet. Íme, kedvenc desszertünk, a madártej:


(kedvencetel.hu)

A Mizo termékének így hát bizonyítottan nagy keletje lehet a madártejimádó országban, nem is aprózza el a dolgot, szép madártejszínű foltos csomagolást kapott a "Mizo top madártej":

Fejőlány, kispatak, híd, gémeskút, bocifejek, van itt minden. Hazai ízek. (Öööö... a madártej amúgy francia eredetű, de ne rontsuk az országimázst. Két francia neve ismeretes egyébként, a "havas tojások" és az "úszó szigetek", utóbbi jelentette az alapot az angol fordításhoz is.)

Természetesen nonszensz lenne tojássárgás szószt, és főtt fehérjehabot elvárni egy ilyen csomagolásban, na de lássuk, mire aggattuk rá a madártej jelzőt:

A jó hír, hogy a cukros-aromás (milyen aromás??) tejkészítmény legalább egy egészségesebb fajta színezéket tartalmaz. A nátrium-foszfátot már úgy tűnik, nem is merik hivatalos élelmiszeripari nevén E339-nek titulálni (pedig ő lenne az), a hab a tortán madártejen pedig az egy század százalék vanília, na jó, ha valami irinyópirinyó, akkor az az 5 deciliter tízezred része. Vaníliában.

Bár eddig egyszer futottam csak bele hasonlóan kiakasztó Gastroyalos termékbe, de ezennel hivatalosan is felvettem a blogra a "homár" kategóriát. 

Ha nem akarsz lemaradni a következő posztról, itt kérj értesítést:

 

2010.09.10. 20:15 - Szöszkeboszi

Címkék: offtopic homár mizo étrend madártej

2 komment



süti beállítások módosítása