2015. jan 23.

Bring Sally Up! - 7 napos challenge

írta: Szöszkeboszi
Bring Sally Up! - 7 napos challenge

Azt találtam ki, hogy tartsunk 7 napos Bring Sally Up challenge-et jövő héten! Jó móka lehet mindenkinek, aki egy kicsit is edz vagy edzett vagy igyekszik :)  Ennek keretében jövő hétfőtől (2015. jan. 26.) kezdve az esemény facebook oldalán minden napra kaptok ötletet, hogy milyen gyakorlatot kell túlélni röpke 3 és fél percig.

Annak, aki nem tudja így kapásból Sallyt emlegetve, miről is van szó: Moby Flower c. száma tökéletesen alkalmas egy csomó gyakorlat(kombináció) végrehajtására, mivel folyamatosan az hangzik el benne, hogy Bring Sally Up és Bring Sally Down - a részleteket mindjárt írom -, a kihívás végrehajtása viccesebb így, mint csak amúgy :)

Mit is takar a "Bring Sally Up - Bring Sally Down"?
A Bring Sally Down-ra a gyakorlat talajhoz közelebbi formációját veszed fel (pl. guggolásnál leguggolsz, fekvőtámasznál hajlítod a kart és megtartod magad a talaj felett), és vársz türelmesen a következő Bring Sally Up-ig, amikor is vééégre vissza felemelkedhetsz (guggolásnál felállsz, fekvőtámasznál visszatolod magad plank alaphelyzetbe). Sajnos a 3 és fél perc alatt többször is előfordul, hogy a kelleténél lassabban jön a megszabadító Bring Sally Up...
Íme egy kellemes videó a fekvőtámaszos mókáról:

És hogy mi mindenre lehet ezt alkalmazni? Már össze is állítottam a heti menüt, tessék:

hetimenu.png

Természetesen minden napi penzumnak van könnyített és nehezített verziója, hiszen saját edzettséged függvényében érdemes csak próbára tenni magadat. Így aztán senki ne aggódjon, számos variáns áll rendelkezésre, ezeket mindig előző nap kiteszem az esemény oldalára, a részletes infókkal és instrukciókkal együtt.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a 7 napos challenge azoknak szól, akik formában vannak, többé-kevésbé rendszeresen edzenek, tisztában vannak a gyakorlatok helyes végrehajtásával (legalábbis egy kis emlékeztető után)! Újévi mostaztánelkezdekmozogni fogadalmak kivitelezéséhez, fogyókúrás tervekhez és najónapiháromésfélpercetrászánok kocaedzőknek NEM ajánlom! (Különben sem csak 3 és fél perc, mert bemelegítés és nyújtás is dukál, ha nem a napi edzésed keretein belül csinálod.)

Szóval ha tetszik az ötlet, gyere és csatlakozz itt: https://www.facebook.com/events/211738308996806/ Ha nem vagy facebookon, akkor is böngészőből meg tudod nézni az oldalt és tartalmát, mivel publikus. Folyamatosan kapják a résztvevők a challenge-hez az infókat, érdemes követni!

Egy hét Bring Sally Up, egy hét challenge, sajgó izmok, izomláz tetőtől-talpig, de legalább közösségben :) Ha van kedved, várunk. 

Szólj hozzá

fun fitnesz challenge bringsally