A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg oktatóját...

Oké. Félszáz bejegyzésen keresztül hozsannáztam a Pilatesről és az egyéb mozgásformákról. Igyekeztem szakmai hitelességgel vegyített politikai korrektséggel eljárni, de most jöjjön valami más. Jöjjön az, hogy mit mondanék, ha feltennék a nagy kérdést Nekem Amúgy Privátban, Elfogult Lelkem Minden Rezdülésével, hogy miben változnak a mindennapjaink a Pilatestől?

Nevezzük nevén: a Pilates szépít. Olyan mozgás, amely tetőtől-talpig hat a testre: arányosan, mindenütt kifejti hatását, és ezért is nagyon szerethető. Nem egy fogyasztó/zsírégető program, de normál mértékben eltünteti az eltüntetnivalót. A szó szoros értelmében formál: szép izmokat, szép alakot, kellemes külcsínt teremt.

Hajlékonyság, ruganyosság: egy test, amely elképesztő kitartásra képes? Igen, az "éjszakáink szebbek, mint a nappalaitok" jeligére célzok. Manapság szinte minden életmódmagazinban olvasható a Káma Szútra egy-egy kivonata, tekintet nélkül arra, hogy mennyire technikás a megvalósítás módja. Nos, eztán nem lesz kivitelezhetetlen szexpóz, az tuti...

A nagyinterjú a következő oldalakon folytatódik....

Mindennapi motorunk: a testtartás. Nem véletlenül jelent meg az evolúció során a homo erectus: ha már egyszer felegyenesedtünk, ne görnyedjünk vissza. Ez a kihalófélben levő egyenes testtartás térhet vissza a Pilates által, karöltve az egyensúlyérzékkel, ami manapság szintén lassan hiánycikk.

Próbafeladat: ha véletlenül kijövünk a boltból egy karton (6x2l) vízzel és egy nyolckilós dinnyével, mindezt egy magassarkú kis papucsban, majd az autóba való berámolás és egyéb segédeszköz igénybe vétele nélkül eljuttatjuk a lakóhelyünkre, kiegyenesedve, a csukló-, könyök- és bokaízületet kímélve, akkor már szintet léptünk. (Na jó, ezt ebben a formában a Vogue-ban nem fogom lenyilatkozni, úgysem értené Anna Wintour, honnan jött ez a spéci fitnessprogram, és hiába magyarázkodnék, hogy azt hittem, nálam van a kocsikulcs, aztán meg kiderült, hogy nincsen...)

Aztán. A túl korai hát-, derék- és ízületi fájdalmak nem szerves részei az életnek. (A későbbiről még hitelt érdemlően nem tudok nyilatkozni, visszatérek majd a témára pár évtized múlva is...) A természetes, szép tartás és általános jó közérzet sugárzik. Aki nem hiszi, járjon utána.

A szemérmesebben elhallgatott témákban is jó híreim vannak: az a bizonyos havi, meg a napi legkisebb helyiség ügyek is megszűnnek ügynek lenni. Bónuszban, mindez újabb adalék a szép lapos hashoz.

"A fentiek kapcsán az intelmem az olvasókhoz: ne legyen az az illúziójuk, hogy az elhangzottak mondjuk havonta 3-4 Pilates órától megvalósulhatnak... szerencsénkre a Pilates teljesen addiktív, és sok helyen elérhető, szóval tessék menni és kipróbálni, meg rászokni, és aztán jöhetnek a mindennapok meglepetései." - nyilatkozta a pilates.blog.hu gazdája. Hajrá.

Ha nem akarsz lemaradni a következő posztról, itt kérj értesítést:

 

2010.08.25. 21:12 - Szöszkeboszi

Címkék: mijazapilates

3 komment



süti beállítások módosítása