Edzésprogram a nyaralás alatt

Nyaralunk, lazulunk, ám nem akarjuk elhanyagolni a mozgást sem (főleg tekintve a remek helyi konyhát...)? Mindig adódnak olyan lehetőségek, amelyeket nem árt megragadni. Ötletadónak összeszedtem néhányat.

Napi séta tipp: keressünk egy hangulatos tengerparti szakaszt, vagy egy óvárost. Még ideálisabb, ha az óváros domboldalra/hegyre épült (szokásuk), és jól térképezzük fel magunknak. A sok néznivaló szinte viszi a lábunkat.

Súlyzós edzés: borvásárlás. Kombinált edzésként a vásárolt borokkal történő városnéző séta különösen hatékony mozgásforma. Figyeljünk a megfelelő karmozdulatokra (könyök kicsit behajlítva, ízületet nem terhelünk).

Lépcsőzés. Szinte mindenütt találni tornyot, szurdokot, vagy hasonló magasságkülönbségre apelláló, fokokkal kialakított természetes fitnesseszközt. Nyugodtan vessük be magunkat, és a csigamód helyett igyekezzünk dinamikus tempóban letudni. 

Torre des Clerigos, 225 lépcsőfok. [Nem illusztráció.] Fel és le, szintidő: 11 perc.

 

 Mindezekhez ne feledkezzünk meg a folyamatos hidratálásról (kívül-belül), továbbá mint minden más edzésmódszer űzéséhez, ezekhez is megfelelő lábbeli szükségeltetik. Bár nyaralunk, ne a flipflopban csoszogjuk végig az előttünk álló napot: a kényelmes edzőcipőt vagy túraszandált a bokánk is meghálálja.

Legközelebb a nyaralás alatti egészséges életmód részeként az étrendre szánok majd néhány keresetlen szót, stay tuned.

 

Ha nem akarsz lemaradni a következő posztról, itt kérj értesítést:

 

2010.07.21. 09:50 - Szöszkeboszi

Címkék: nyaralunk have fun

1 komment



süti beállítások módosítása