2010. jún 26.

A precízióról

írta: Szöszkeboszi
A precízióról

Amit nagyon szeretek a Pilatesben, az az, hogy a precíz mozgás gyönyörű mozdulatsorokban tetőzik. (Ja, ha nem szóltam volna, megint Pilateses poszt jön, és megint elcsöpögök rajta, igen, szívem kicsi mazsolája a Pilates, ez van.)

 Az oktató minden egyes gyakorlatnál rojtosra beszéli a száját, hogy mire kell odafigyelni, mit hogy tartsál - eredendően nem az oktató tehet róla, a természet osztott ki nekünk ennyi testrészt :) - és példának okáért a lábkörzés nem arról szól, hogy valahogy valamilyen úton-módon megköröztetjük a lábunkat, és ebben segítségünkre vannak a comb és fenék izmai, hanem arról, hogy a láb teljes felszereltségét bevetjük annak érdekében, hogy (a) combtőtől lábujjig minél megnyújtottabb izmokkal és szalagokkal (b) minél hatékonyabb izommunkával (c) kooperációban a csípőízülettel (d) megfeszített hasizmokkal széééééép laaaaassssssan kííííííméletlenül végigdolgoztatjuk a legkritikusabb részeinket. Nem elhanyagolható mellékhatásként a megrövidült szalagokat reparáljuk, és a leglestrapáltabb ízületünk evör, a csípőízület új erőre kap. (Most idegondoltam kedvenc anatómiai kiselőadásomat az ízületek működéséről, de ezt majd legközelebb.)

Hogy örvendjetek, van videó is, lábfetisiszták előnyben.

Disclaimer: igenis ennél sokkal több mindent mondok el a lábkörzés közbeni testtartásról, csak épp a videó megelőző perceiben teszem, ahol épp elmegy egy repülő aztán meg egy tehervonat, ezért azt kivágtam, és tudom, hogy ez kifogásnak hangzik, de true story. Tényleg.

Szólj hozzá

videó gyakorlat fenék comb mijazapilates