Egy sportrendezvényről nem lehet élőblogolni

A "Fit your life!"-nap beszámolója így aztán szégyenteljesen meghamisított live blogging módszerrel készül. Utólag, még csak nem is telefonról, és videoillusztráció sincs. Hát bocs.

Vasárnap.

6.25 Abból a rémálomból ébredek, hogy de úúúristen, én tükrös termet kértem, és ez nem tükrös! Az első éber megkönnyebbült gondolatom az, hogy dehát a Roxy Stúdióban minden terem tükrös, nagy baj nem lehet. Hát ezt a pár percet nem kívánom senkinek.

9:02 Dörömbölök a Roxy ajtaján. Nagy sürgés-forgásba kerülök, a  teljes kiőrlésű szendvicseket gyártják ezerrel, a welcome-zacskókba pakolják épp a túrórudit, jóreggelt-kekszet (nem tudom, feltűnt-e, de a kedvenceimet...), a matracokat kikészítik a folyosóra. Hogy ne legyek láb alatt, elküldenek, hogy válasszak termet.

9:15 Bemegyek a 3-as terembe.
9:16 Bemegyek a 4-es terembe.
9:18 Vissza a 3-as terembe, és teljesen elbizonytalanodom, melyik nagyobb. Leszámolom a falpaneleket, meg a másikban is, és úgy döntök, a négyes. (Amúgy tökegyforma.)
9:40 Megjön az első vendég, még szerencse, hogy barátosnő, a frász kitörne, ha igazi. Rohangálás fel s alá, a szervezési sürgölődés a tetőfokára hág.

9:50 Második vendég, és innentől mindenki igazi. "Öltözőkulcsod van? Oké, akkor íme a karkötőd, ott jobbról vegyél egy egy zacsit, a vizet vedd ki belőle idejekorán, hogy ne törjön össze mindent, balra a piros ajtó az öltöző, aztán négyes terem a folyosó végén..." A helyi recepció nagyon kedvesen átvenné, de szeretnék minden érkezővel találkozni.

10:30 A Pilates óra elkezdődik. Időben, flottul, a DVD lejátszó is működik, bár - éljen a finommechanika -, a tetejét istenesen meg kell ütögetni, hogy kinyíljon a tálca. Az Alias c. sorozat soundtrackje szól, az egyik legrégibb zeném, összenőttünk, ezzel vagyok a legkomfortosabb. A terem tele matracon a sorsukat váró emberekkel. Mivel bemutató óra, az ínyenc Pilates gyakorlatokat praktikusan kihagyom, olyanokat választok, amit nem kell sokat magyarázni. Hasizom, hátizom, és derékkínzás a menet. Jó, hogy én mondtam Editnek, hogy 50 perces legyen az óra, 60 percre épphogy befejezem a sajátomat, reménytelen vagyok. Közben befutnak a kolléganők, Kriszti és Kriszta is, és bónuszba Marci, 5 éves. Úgy tűnik, az ötéves kisfiúk lesznek a kabaláink. 

11:30 Pár perc szünet után mindenki megragadja a székét, és beszélek. Elkap a hév, és özönlenek a mondatok a gerincprevencióról, ízületekről, vérkeringésről, a számon többször kiszalad az "ízületi mozgástartomány" kifejezés. Kriszti utólag figyelmeztet, hogy ez magyarázat nélkül talán túlzás volt.

12:30 Edit elkezdi a kondi órát. Befutott mindenki, aki Pilatesre nem fért már be, a hangulat igazán közvetlen. Hogy jó példával járjunk elöl, mi hárman edzők lekucorodunk a pihenősarokba, és drukkolunk a kondilight-on túlélésért küzdő tömegnek. [Disclaimer: az óra kondinak tényleg lájtos volt.] Edit nagyon jól tanítja be a köredzést, lelkesen tolja a hangulatot, és újraszámolja a nagy Egyet, mikor a DVD kiutálja a mixelt CD-t.

13:36 Konstatálom, hogy az ötven perc Editnek sem annyi, sebaj. A társaság kidől, de mindenki túlélte, előkerülnek a zacskók és az ellátmány szilárd, fogyasztásra alkalmas része. Azt nézegetem, hogy a fényképezőgép kiborult a sok tükörtől és a mozgó emberektől, a Sport Mód sem sokat segít rajta.

14:05 Elkezdjük a beszélgetős részt. (Mármint informálisan a hallban már elkezdtük, de most a hivatalos programbelit is.) Kriszti - spinning oktató - beszél a kardioedzésekről, a pulzusmérés formáiról, az állóképesség építésének és a fokozatosságnak a jelentőségéről. Mindeközben kétszer kicsúszik a száján az "anaerob küszöb" kifejezés, kvittek vagyunk. (Nem is olyan egyszerű visszafogni magunkat az előadás hevében.) Kriszta - wellbox, hot iron, kézilabdaedző - feladata meggyőzőn ecsetelni, hogy mennyire fontos a személyre szabott táplálkozás, hiszen nem csupán a választott mozgásformáink energiaigénye különböztet meg bennünket, de személyes "összetételünk" is. Így ami bejön az egyiknek, nem biztos, hogy bejön a másiknak. Az pedig, hogy erősítő edzéstől csak úgy l'art pour l'art nagyok leszünk és drabálisak, szinte kizárt. (A lányoknak: szerencsére; a pasiknak: sajnos.) Ez mind étkezésben és edzéstervben speciális feladat, és a genetika nélkül mit sem ér. Végül de nem utolsósorban szólok pár szót a nyújtás fontosságáról is, és nem titkolt célunk, hogy a végkövetkeztetés az legyen: tudatosság és változatosság a (két) jelszó.

15:15 Kriszta alakformáló special órát tart a csapat legkeményebbjeinek, akik közül szinte mindenki már a harmadik óráján vesz részt. A lánykorában strike zone-nak hívott óratípus erénye, hogy amikor már az ember éppen teljesítőképessége határait éri, elkezdődik egy teljesen más típusú mozgásblokk. Őrült büszke vagyok a Pilates csoportjaim képviselőire, akik bár utolsó leheletükkel, de eltökélten bírják a hasizom kiképzést, Kriszta pedig remek érzékkel meg is dicséri őket.

16:20 A végén, mielőtt erélyesen visszaszereznénk a lejátszóból a cd-t, még sorsolunk. Azok között, akik mindhárom órán ott voltak, ajándékcsomagok találnak gazdára - persze, tudjuk, nem ezért hősieskedte végig senki ezt a napot, de egy kis jutalmazás nem árt. Én speciel hullafáradtan is nagyon örülök az egész napos jó hangulatnak, a dicsérő szavaknak, és megeszem a Második Túró Rudimat.

A "Fit your life"-nap fotóalbumát megtekinthetitek itt, a résztvevők visszajelzéseit itt és itt. Amellett, hogy változatos mozgásórákat igyekeztünk nyújtani, személy szerint nagyon örültem az előadások-beszélgetések interaktivitásának. Nagyon rövid az egy-egy óra ezekre a témákra, és a következő ilyen rendezvényre is biztosan lesz mit betárazni a programba - de ilyen elhivatott kolleginákkal, és érdeklődő résztvevőkkel sima ügy lesz. Részemről folytatása következik.

Ha nem akarsz lemaradni a következő posztról, itt kérj értesítést:

 

2011.06.28. 08:00 - Szöszkeboszi

Címkék: rendezvény

3 komment



süti beállítások módosítása