Statisztikálok

Volt az a múltkori párkapcsolatos post, tudjátok, amit heten írtunk mint a gono... ööö.. törp izé, bloggerinák :) ... juteszembe, mindezidáig hetvenhét bejegyzést írtam ide a Pilates blogba. Mint a népmesék.

Szóval annak a postnak a végébe beleraktam egy szavazatszámlálót, szép magyar webisztánul poll-t, hogy jól megtudjak mindenfélét. Hát, utáljuk a közvélemény-kutatókat, tudom én, de a válaszadási hajlandóság kisebb volt a legpesszimistább reményeimnél is, pedig, dehát abból főzünk, amit kattintottatok.

Ezek szerint a 167 darab válaszadó (elárulom, statisztikailag ők/ti 95%-os megbízhatósági rátánál 10%-os hibalehetőséggel reprezentálják/tok az olvasótábort...) kereken 75%-a azaz háromnegyede sportol, és 25%-a (egynegyede) nem.

Egyharmadotok nyilatkozott arról, hogy a párja nem mozdul, és nem egészen tizedetek vallotta csak be, hogy a párja jó példája ellenére ül a babérjain.

Ha jól értem a dolog szummáját, egy sportos/életmódos blogot többségében sportoló emberek olvasnak (minő meglepetés...), mondjuk így már világos, miért kell pengének lennem az utolsó zsírmolekulánk biokémiai reakcióiban is :) Feltételezhető persze, hogy nem szavaztak, akik nem élnek párkapcsolatban - de talán nem long shot, ha azt gondolnám, hogy többen nem sportolnak mint nem szexelnek osztják meg valakivel az életüket. Vagy azok, akik tényleg nem mozognak - bár olvasnak engem -, restellnek rányomni arra, hogy nem mozognak, és így a mintavételem torzul a vélt/valós szégyenérzetek miatt. (Megragadom az alkalmat, hogy elmondjam, hogy az én kis pollom torzulása semmi ahhoz képest, ami a testeteken fog torzulni alig néhány év leforgása alatt, szóval szerintem olvassatok, és aztán szoktassátok magatokat a gondolathoz, hogy sportolni jó...) Persze az is lehet, hogy csupa párok olvasnak, akik együtt sportolnak, szóval akkor meg a 46% közösen sportoló réteg további közös minőségi időtöltésként böngészik errefelé, ami rám nézve kitüntető :D

Sajnos a pollmotor nem tudott olyat produkálni, hogy kettőt kérdezzek - a másik az lett volna, hogy a blogolvasók ivararánya hogyan alakul (és bár a Google Analytics eszméletlen okos, ezt még ő sem tudja kiókumlálni), de élek a gyanúperrel, hogy csajos többség van. Mert a postjaim állítólag csajosak. Nyilván a létemet nem tudom meghazudtolni, de mindig remélem, hogy a témáim és véleményem kellőképp unisex vonalat képviselnek...

Szóval, a kvantitatív után jöjjön a kvalitatív szabadszavas kutatás: tényleg csajos...?!

(Ami pedig a végkövetkeztetésemet illeti: vagy House-nak van igaza, hogy "everybody lies"... vagy a közismert szólásnak, miszerint "van a kis hazugság, a nagy hazugság, meg a statisztika"... vagy simán a mezei júzer utál a kilencvenes évek retrostílusában szavazógépekre kattintgatni.) Szóval akkor, beszélgessünk, itt a kommentbox.

Ha nem akarsz lemaradni a következő posztról, itt kérj értesítést:

 

2010.11.02. 07:09 - Szöszkeboszi

Címkék: stat offtopic

4 komment



süti beállítások módosítása