Kockák helyett

Sör, úszógumi, alma... ja, hogy erről a Balaton ugrik be?

Pedig a hasra gondoltam. A női önkép fő mumusa, rejtett és kevésbé rejtett zsírtartalékok, potya bőrfelületek közraktára. Mit tudunk tenni azért, hogy ellenségből kedvenc testrész legyen?

Kezdem a rossz hírrel: kockahasa nem lesz senkinek felülésektől, heti 2-3 fitness órától, sőt (kapaszkodj!) szaunaövtől és egyéb csodaszerektől sem. A kockahas sok-sok óra izomterheléses edzéssel jöhet létre. A jó hír, hogy az igazi kockahas nőkön ritka gusztustalanul áll, don't cry for me Argentina.
(A pasikon jól, úgyhogy kedves Hímek, mit ücsörögtök a gép előtt, irány az edzőterem...!)

Igazi szép ívelt hasra azonban szert tehetünk: ennek titka a hasizmok megdolgoztatása. Itt se legyenek illúzióink: 45 perc aerobik után 6 perc-csak-hogy-ne-fájjon hasizmozás semmire nem elég. Én személy szerint legalább 20 perc hasizom-gyakorlatot iktatok az óráimba, és a hatékony végrehajtáshoz kulcsfontosságú a testtartás, izomterhelés, légzés kombinációja. Mutatok egy egyszerű ámde hatásos példát a lenti videón. Figyelem! Nem lendületből dolgozunk, hanem hasizomból (ezt biztosítja a szép lassú ütem), és az összezárt lábak ne emelkedjenek el, hanem maradnak a talajon.


Ha valakinek ez már könnyen megy, egy bónusz jótanács: tedd tarkóra a kezed úgy, hogy végig oldalt marad a könyököd, ne húzd az arc mellé. Most próbáld. Hajrá.

Ha nem akarsz lemaradni a következő posztról, itt kérj értesítést:

 

2010.06.06. 23:06 - Szöszkeboszi

Címkék: videó gyakorlat fitness hasizom

komment



süti beállítások módosítása