Amitől lehasalsz: Pilates a gyakorlatban

Rengeteg karaktert szántam már a Pilates módszer megismertetésére az előző bejegyzésekben, ám érzem én, hogy valami még hiányzik. A gyakorlati ízelítőre gondolok, amit eddig húztam-halasztottam, de most belecsaphatunk a lecsóba, mert azt hiszem, sikerült két olyan, egymáshoz kapcsolódó gyakorlatot kiszemelnem, amely a mindennapokban önmagában is megállja a helyét, könnyen követhető, és nem áll ellentétben a fitness-dvd-ellenes elveimmel sem.

A videón szereplő első gyakorlat egy ellentétes kar-láb emelés. Ahhoz, hogy jól csináljuk, nem dongába kell hajolnunk az ég felé, hanem két irányba eltolva nyújtani a kart és lábat, haránt nyújtva a hátizmot. Elgyötört ülőmunkásoknak ideális.

Ennek a "nagytestvére", az úszás ugyanezt a mozdulatot végzi, csak levegőbe emelt végtagokkal. Kedvencem, mert az "egyszerű de nagyszerű" gyakorlatok kategóriájába tartozik, ami ránézésre ahh, aztán a gyakorlatban meg ahhha, vagy uhhh. (Megjegyzés: az emberek egészen jelentős hányadának nincs olyan testkoordinációja, hogy az ellentétes kart és lábat tudja egyszerre emelni. Teszteld magad nyugodtan.) Remekül erősíti a hátizmot, ezáltal segíti a jobb tartást.

Íme. Nyári feeling, zöld, Kopaszi-gát, varjak és kajakedzők. Enjoy.

 

Ha nem akarsz lemaradni a következő posztról, itt kérj értesítést:

 

2010.06.03. 00:08 - Szöszkeboszi

Címkék: videó gyakorlat hátizom mijazapilates

komment



süti beállítások módosítása